De fleste iværksættere, der gerne vil starte webshops op, eller i det hele taget bare lave en ny hjemmeside kommer ofte med spørgsmålet: “Hvad skal jeg vælge af CMS?”. I dette indlæg vil vi komme ind på, hvilket CMS system du skal bruge, samt. hvem der kan hjælpe dig med videre udvikling, hvis du har nogle specifikke behov

Hvad er et CMS?

Som du nok ved er et CMS et Content management system, altså et indholdsstyringssystem, hvor du kan let kan organisere og styre dokuementer. Et CMS system i hjemmeside regi, er et system til at styre indhold på din side, oprette nye sider, slette dem, styre udseendet på hjemmesiden og generelt hele din hjemmeside.

Der er gode CMS systemer, og dårlige – som iværksætter bør man kigge på hvad man skal bruge, og hvad de kan. Er du meget teknisk eller ikke? Hvad er dit behov?

CMS til nybegynder

CMS til nybegynderen, der ikke vSkærmbillede 2016-02-05 kl. 13.43.46ed hvordan man koder, og let og brugervenligt vil kunne styre sin hjemmeside bør vælge WordPress. WordPress er super let – jeg bruger det selv, og her kan man let organisere, styre og lave hele sin hjemmeside. Du behøver ikke have kendskab til HTML, PHP, CSS mm. du kan blot gå ind, skifte tema. Det tager lidt tid i starten, men efter noget tid når man har leget nok med det, så kan man faktisk det meste i softwaren.

CMS til avanceret

Skærmbillede 2016-02-05 kl. 13.45.58Når det bliver lidt mere avanceret, og du f.eks skal have en webshop, så vil jeg anbefale dig Magento. Magento er lidt svære at forholde sig til, og der er ikke ligeså mange plugins, og muligheder som der er med WordPress. Derfor kræver det også, at du får udviklet lidt ved siden af hvis du har nogle specielle behov. Magento er en webshop løsning, og egner sig derfor rigtig godt til webshops.

Få hjælp med videre udvikling

Hvad enten du skal sætte dit website op, eller har nogle specifikke behov, så vil vi anbefale at du ikke går ind og roder med det selv, hvis du ikke har kendskab til det. Du bør få nogle professionelle til det, især hvis du skal igang med en webshop. Har du behov for wordpress udvikling, eller magento udvikling så kan vi anbefale 1902software, som er meget billige, og kan løse det hele inden for udvikling af dit website.