Når du skal vælge tagvinduer til dit hjem, så skal du vide, at der findes mere end én type vinduer, med mere end én funktion. Derfor har jeg her valgt, at opridse 4 af de mest gængse tagvinduestyper, og deres fordele og ulemper her.

 1. Vippe tagvinduet
  Dette er måske det de fleste kender, og som langt de fleste har. Men betyder det, at det bare er godt? Det er det helt sikkert til nogen tagudskæringer, men mange har også bare valgt et, fordi det er det eneste de kender, eller fordi det har været en billig løsning.
  Vippe tagvinduet har en række fordele: Det er let at åbne uden at skulle lægge krafte i, det kan let gøres rent både på indersiden og ydersiden, da det kan vippes hele vejen rundt (derfor, det så ofte bliver valgt af private boligejere.
  En ulempe kan være: Vinduet kan ikke bruges som flugtvej under nødsituationer, da det skærer på midten, og derfor ikke er stort nok.
 2. Sidehængte tagvinduer
  Dette vindue kan lukkes helt op, og det har en stor værdi for dem, der nomalvis vil have svært ved at få luft ind i rummet. Desuden kan vinduet let fungere som nødudgang, da det praktisk taget er en lille glasdør.
  En ulempe er, at du nok er nødt til enten at have en lang stige eller få en professionel til at vaske det fra tid til anden. Vinduet han især være håndt at åbne i blæsevejr.
 3. Electro tagvinduer
  Denne type vindue er enormt moderne, da du ikke skal bruge andet end en fjernbetjening for at åbne og lukke dit vindue. Det er et vippevindue med elektroniske motorer, og der er indbygget en regnsensor, så du ikke skal være nervøs for, at vinduet er blevet efterladt åbent, når det begynder at regne. Vinduet lukker sig selv.

Du kan finde alle vinduerne og mange flere på JVK.