Køb af et domæne, ja hvordan gør du det? Det vil jeg komme ind på i denne guide. Først og fremmest vil jeg dog fortælle lidt om hvad et domæne er. Et domæne er den webadresse, som din hjemmeside har. F.eks whoistheboss.dk.

Sådan gør du

  1. Gå ind på netsite.dk
  2. Tjek om dit domæne er ledigt
  3. Hvis domænet er ledigt, tryk “tilføj”
  4. Gå til kassen
  5. Indtast dine oplysninger, og køb domænet
  6. Herefter skal du vente på, at du får en mail fra DK-hostmaster
  7. Når du har fået mailen fra DK-hostmaster, skal du ind og aktivere dit domæne, der er anvisninger med i mailen fra DK-hostmaster.
  8. Du ejer nu et domæne

Udover, at du nu ejer domænet, så skal du selvfølgelig også have et webhotel før, at du kan have en hjemmeside. Det kan du også købe hos netsite.

Vælg et dk domæne hvis din målgruppe er danskere
Det ser noget mere troværdigt ud, hvis man vælger et topdomæne, der referere til det land man vil operere i. Så hvis du operere i Sverige, bør du selvfølgelig købe et domæne der ender på “.se”.

Domænet er ikke ledigt, men jeg vil gerne have det

Selvom domænet er optaget, så kan du måske få det ud af ejeren, hvis ejeren af det er villig til at sælge det videre til dig. Det kan være at vedkommende ikke bruger det mere, eller generelt blot har købt det for senere at sælge. Alt andet lige, kan du finde ejeren af domænet, og deraf tage kontakt til vedkommende. Det kan du gøre på DK-hostmaster.