I dag er der virkelig meget overforbrug i verden. Som et toilet digt engang så fint skrev det, ”Vi bruger penge på ting vi ikke har brug for, for at imponerer folk vi ikke kan lide, for penge vi ikke har”. Vi køber ting, tøj, gaver, rejser, mad, restaurant besøg, legetøj osv. Meget af det vi køber, har vi slet ikke brug for, og rigtig meget mad bliver bare smidt ud, fordi vi ikke når at få det spist.

Jeg bor selv på Østerbro, og her er det chokerende hvad folk smider ud til storskrald. Har de seneste weekender været nede og tjekke om søndagen, hvad der er blevet smidt ud hen over en weekend. I sidste uge fandt jeg en fuldt fungerende Wii konsol, to spejle, en næsten ubrugt sofa, et sofabord, en læderjakke fra Matinique, og 5 tomme rammer. Alt var i virkelig god stand, og noget diverse genbrugsbutikker ville kunne tjene gode penge på.

Jeg har selv købt mine møbler til kontoret via HOLMRIS B8, som er en virksomhed der sælger brugte kontormøbler. Derudover giver jeg rigtig mange ting og tøj, til min lokale Røde Kors butik, og køber selv mange ting derfra eller fra andre genbrugsbutikker.

Det er virkelig vigtigt at vi tænker bæredygtigt, ikke nødvendigvis for vores generation skyld, men i hvert fald for den næste. Der er allerede sket en kæmpe forskel i naturkatastrofer på verdensplan, og hvis ikke vi gør noget nu, er det simpelthen for sent. Der vil altid være folk der er skeptiske, når man taler global opvarmning, men der er også folk der tror at jorden stadig er flad (man kan da håbe på, at de en dag sejler ud over kanten #blinkesmiley).

Men gør hvad du kan, om det så er genbrugstøj du køber, om du spiser mindre kød, køre mere med de offentlige, cykler på job, tager madresterne med hjem fra jobbet, rejser mindre med fly, eller tager kortere bade.

Gør hvad du kan i det små, for det hjælper hvis vi alle gør det.