Jeg lyver ikke, når jeg siger, at hele hytten derhjemme var befængt med hussvamp. Konen var hysterisk, og jeg var frusteret. Tidsmæssigt, pengemæssigt og sundhedsmæssigt.

Det er jo sådan med svamp, at det ser uhyre grimt ud. Det ser ud til, at det smitter, og det ligner, at det er noget, man kan blive rigtig syg af. Vi var derfor hurtige til at hive fat i en professionel, da vi opdagede, at der var begyndt at komme underlige pletter i loftet i hjørnerne.

Vi fandt en professionel, der hedder Mvz.dk, hvis ene kerneområde er hussvamp, og de har en speciel metode til at fjerne ægte hussvamp med, uden at ødelægge træ og andet bygningsmateriale. De gør det ved hjælp af en varmemaskine, som de bruger til at varme materiale op med 50 grader, hvilket dræber svampe bakterierne. Det er super smart, og det undrer mig egentlig, at der ikke er flere i branchen, der benytter denne metode. Da det åbenbart er den mest nænsomme metode.

Jeg kan mindes, at mine forældre engang måtte splitte hele deres hus af, fordi de havde fået hussvamp. De var tudefærdige, fordi det tog lang tid at få orden på, og fordi de måtte smide kisten efter en behandling.

Det varede i flere uger, hvor vi måtte flytte ting ind og ud af deres hus, for at håndværkerne kunne komme til. Jeg tror næsten, at de dengang overvejede at lade hussvampen være, fordi de ikke kunne overskue situationen og processen.

Denne situation havde jeg selvfølgelig fortalt min kone om, og det var også derfor, at hun gik lidt (meget) i panik, da hun hørte om vores hussvamp. Det var selvfølgelig en omgang, der kostede penge, som vi sagtens kunne have brugt et andet sted, men nu er det forhåbentlig overstået, så vi ikke får hussvamp igen de næste mange år.

dreamstime_xxl_48929062