Os, som kender lidt til den tyske mentalitet, ved godt, at det ikke huer dem, når alting ikke går helt som planlagt. Tag nu f.eks. deres flagskib, Deutsche Lufthansa – det rimer ligesom ikke helt på forsinkede rejser, vel?

Men det er ikke altid nemt at leve op til mottoet om ordnede forhold, selv om man er et af verdens førende flyselskaber. Alverdens små og store og ikke mindst uforudsete hændelser kan jo resultere i aflyste og forsinkede rejser. En af de mere kuriøse af slagsen materialiserede sig, da vi var på endagstur til Köln forleden dag. Vi endte nemlig med at blive flere timer forsinket på hjemrejsen med Lufthansa, fordi en større fugleflok havde udset sig startbanen som hvileplads.

En stædig fugleflok skaber flere forsinkede rejser

Det er yderst sjældent, at dyr forvilder sig ind på landingsbanerne i Köln. Alene støjen fra de mange fly er nok til at skræmme dyrene væk. Ikke desto mindre havde en større flok pelikaner udset sig en af de ydreliggende landingsbaner til hvileplads forleden, da vi var på vej med Lufthansa mod København. Alt trafik stoppede straks med flere forsinkede rejser til følge.

Nu handler det ikke blot om at få nogle få fugle af vejen, så man kan lette og lande igen uden at forårsage nævneværdig forsinkede rejser. Det er faktisk ret farligt med flyende genstande på banerne, ikke mindst fugle. Ét er, at man ikke kan kontrollere deres adfærd i frit luftrum, noget helt andet er, at når de først er på vingerne, så risikerer de at skabe overordentlig stor skade på diverse maskindele i flyene. Selv Lufthansa ville ikke gå ramt forbi.

Derfor gav det selvfølgelig rigtig god mening, at Lufthansa og andre selskaber straks satte deres flyvninger på pause for at få styr på situationen, selv om det betød forsinkede rejser for de mange ventende passagerer. Men vi tog det nu ikke så tungt, for det var jo lidt at et drama, der udspillede sig for øjnene af os alle. Det er jo ikke hver dag, man virkelig får lov til at opleve, hvordan tysk effektivitet prompte effektueres.

Sikker hjemrejse med Lufthansa trods forsinkede rejser

Med en ekstra oplevelse med i bagagen kom vi dog sikkert hjem, trods de lidt forsinkede rejser. Men vi var nu helt trygge ved, at det var Lufthansa, som stod for flyvningen, for vi må jo indrømme, at selv om den flok pelikaner nok kom som en noget ubuden gæst den dag på landingsbanen, så fik tyskerne ikke sved på panden af den grund, og det er vi nu som flypassagerer hos Lufthansa godt tilfredse med.