Nu er påsken lige oppe over, og rigtigt mange familier (læs fædre/mænd) bliver sat i haven, for nu er der jeg nogle obligatoriske ‘fridage’ til alt dét, der mangler på huset. (Woop woop).

Men lad nu være med at slide dig rundt i fysisk hårde opgaver, som du ikke gider. Bevares nogen synes det er fedt og sjovt at fordybe sig i at male skuret, bygge en teresse eller anlægge et bed til lillemor. MEN, hvis du ikke er én af de oversudsagtige lemonadedrikkende-sexet-svende-med arbejdsbukserne-på-og-intet-på-overkoppen-typer, så er mit bedste råd til dig: Lad være. Bare lad være.

Hyr en professionel til det. Det behøver ikke at koste en herregård, og kan alligevel blive virkeligt godt. Jeg kan selv anbefale E.S.R. Ejendomsservice, som drives af håndværkeren Emil, der går til arbejdet med omhu og forståelse for projekterne. Han laver en del forefaldende arbejde, så det er let at slippe for at skulle bruge helligdagene med en skovl, hammer eller andet uinteressant tungt værktøj i hænderne. At hyre nogen udefra reddede min pinse sidste år, og kommer til at redde denne påske også!

Der er simpelthen ingen grund til, at fylde dine sparsomme fridage med opgaver, der ikke er sjovt for nogen. Det er jo derfor vi ikke har så mange af dem; for at tjene penge til at kunne nyde vores fridage. Så tag på ferie i stedet, og kom hjem til et hus, der i mellemtiden er blevet opgraderet. Sværere er det bare ikke.

Du skal ikke sige farvel til sommerhusturen med drengene, badeferien med familien eller de lazy days i haven med en bog. Der er massere af håndværker, der gerne tjener de ekstra mønter i disse dage, og hvem vil ikke gerne bytte penge for frihed?

Så rigtigt god påske til dig, du fortjener det, lige så meget som os andre. Og med de ord, vil jeg lukke ned, låse kontoret af og ikke tænke på pligter eller opgaver. Overhovedet. Hele påsken.